Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 65 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (18%)
ID receptu: 34964

Ingredience

1 kávová lžička Bylinky čerstvé - svazek
1 ks Cibule
1 kávová lžička Cukr krupice
30 ml Olej olivový
1 kávová lžička Oregano sušené
1 špetka Pepř černý mletý
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 polévková lžíce Rajčatová pasta
5 polévková lžíce Strouhanka
2 polévková lžíce Sýr Parmezán
1 špetka Sůl
175 g Těstoviny Conchiglie
2,4 l Voda pitná
bílá omáčka
600 ml Mléko plnotučné
25 g Mouka pšeničná hladká
25 g Máslo čerstvé
3 g Pepř bílý
5 g Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 464 kcal
Kilojoule 1 943kJ
15% Sacharidy 53 g
29% Tuky 22 g
47% Sodík 942 mg
28% Bílkoviny 16 g

Těstovinový koláč postup přípravy receptu:

1

V pánvi osmahneme na oleji nadrobno pokrájenou cibuli. Smažíme 5 minut doměkka. Přimícháme nakládaná nakrájená rajčata. Prázdnou konzervu naplníme vodou a přilijeme ji do pánve spolu s pastou ze sušených rajčat, bylinkami a cukrem.

2

Dochutíme solí a pepřem a za stálého míchání uvedeme k bodu varu. Poté dusíme přikryté poklicí 15 minut. Občas promícháme.

3

Těstoviny uvaříme dle postupu, který uvádí výrobci na obalu.

4

Připravíme si bílou omáčku. V pánvi necháme zpěnit máslo, zaprášíme moukou a za stálého míchání smažíme 1 minutu. Za stálého míchání přiléváme mléko, dokud nevznikne hustá omáčka. Dochutíme solí a pepřem. Poté ji odstavíme.

5

Uvařené těstoviny slijeme, vložíme do pekáče s rajskou omáčkou a promícháme.

6

Do bílé omáčky přidáme vejce a ušleháme. Vidličkou na několika místech rozhrneme těstoviny, aby bílá omáčka naplnila vzniklá místa.

7

Povrch uhladíme, posypeme nastrouhaným parmezánem a strouhankou. Pečeme 20 minut při 190 stupních, až sýr na povrchu bublá a je zlatohnědý. Před podáváním necháme 10 minut odstát.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept