Těstovinový koláč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstovinový koláč
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 65 minut |
Autor: | plasilovalucie |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (18%) |
ID receptu: | 34964 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
1 kávová lžička | Bylinky čerstvé - svazek |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
30 ml | Olej olivový |
1 kávová lžička | Oregano sušené |
1 špetka | Pepř černý mletý |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 polévková lžíce | Rajčatová pasta |
5 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
2 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
175 g | Těstoviny Conchiglie |
2,4 l | Voda pitná |
bílá omáčka | |
---|---|
25 g | Máslo čerstvé |
600 ml | Mléko plnotučné |
25 g | Mouka pšeničná hladká |
3 g | Pepř bílý |
5 g | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 87,9mg |
Draslík | 314,6mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 312,1mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,3mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 939,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Oregano sušené, Rajčata loupaná (konzervovaná), Rajčatová pasta, Strouhanka, Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná, Pepř bílý, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Olej olivový, Pepř černý mletý, Těstoviny Conchiglie, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstovinový koláč postup přípravy receptu:
1 | V pánvi osmahneme na oleji nadrobno pokrájenou cibuli. Smažíme 5 minut doměkka. Přimícháme nakládaná nakrájená rajčata. Prázdnou konzervu naplníme vodou a přilijeme ji do pánve spolu s pastou ze sušených rajčat, bylinkami a cukrem. |
2 | Dochutíme solí a pepřem a za stálého míchání uvedeme k bodu varu. Poté dusíme přikryté poklicí 15 minut. Občas promícháme. |
3 | Těstoviny uvaříme dle postupu, který uvádí výrobci na obalu. |
4 | Připravíme si bílou omáčku. V pánvi necháme zpěnit máslo, zaprášíme moukou a za stálého míchání smažíme 1 minutu. Za stálého míchání přiléváme mléko, dokud nevznikne hustá omáčka. Dochutíme solí a pepřem. Poté ji odstavíme. |
5 | Uvařené těstoviny slijeme, vložíme do pekáče s rajskou omáčkou a promícháme. |
6 | Do bílé omáčky přidáme vejce a ušleháme. Vidličkou na několika místech rozhrneme těstoviny, aby bílá omáčka naplnila vzniklá místa. |
7 | Povrch uhladíme, posypeme nastrouhaným parmezánem a strouhankou. Pečeme 20 minut při 190 stupních, až sýr na povrchu bublá a je zlatohnědý. Před podáváním necháme 10 minut odstát. |