Recept

Ravioli s vepřovým a krůtím masem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (18%)
ID receptu: 34972
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

4 l Voda pitná
těsto na vaječné těstoviny
300 g Mouka pšeničná hladká
1 kávová lžička Sůl
3 ks Vejce slepičí
hlavní ingredience
50 g Máslo čerstvé
2 hrst Šalvěj čerstvá
70 g Sýr Parmezán
Nádivka
115 g Krůtí maso
25 g Máslo čerstvé
1 špetka Muškátový oříšek
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
1 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
1 špetka Sůl
45 g Sýr Parmezán
65 g Sýr Ricotta
1 ks Vejce slepičí
150 g Vepřové maso mleté
30 ml Víno bílé
20 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 776 kcal
Kilojoule 3 248kJ
17% Sacharidy 60 g
55% Tuky 41 g
44% Sodík 889 mg
72% Bílkoviny 41 g

Ravioli s vepřovým a krůtím masem postup přípravy receptu:

1

Připravíme si nádivku. V pánvi necháme vzpěnit máslo, vložíme mleté vepřové a krůtí maso spolu s čerstvou šalvějí a rozmarýnem. Smažíme 5 minut. Maso se snažíme oddělit na co nejmenší kousky. Dochutíme solí a pepřem. Důkladně promícháme.

2

Podlijeme vínem a znovu promícháme. Vaříme 2 minuty, až se tekutina mírně vyvaří. Dusíme 20 minut. Občas zamícháme. Poté vložíme masovou směs do mísy a necháme vychladnout.

3

K masu přimícháme ricottu, nastrouhaný parmezán, vejce a dle chuti nastrouhaný muškátový oříšek. Vše promícháme.

4

Zatímco se náplň dusí, smícháme mouku, sůl a vejce a důkladně propracujeme. Vyválíme si 50 cm dlouhý plát těsta.

5

Vytvoříme podél jednoho dlouhého okraje těsta v pravidelných rozestupech 11 hromádek nádivky. Těsto kolem každé hromádky potřeme trochou vody a poté přehneme volný okraj těsta přes nádivku.

6

Těsto kolem nádivky obalíme tak, abychom vytlačili veškerý vzduch.

7

Pomocí zvlněného krájecího kolečka vyřízneme malé čtverečky naplněné nádivkou. Lehce poprášíme moukou.

8

Ravioli rozložíme v jedné vrstvě na pomoučněnou utěrku a zatímco postup opakujeme se zbývajícím těstem, necháme již hotové ravioli oschnout. Celkem bychom měli získat 90 ks raviol.

9

Těstoviny vaříme v osolené vodě 5 minut.

10

Zatímco se ravioli vaří, necháme vzpěnit máslo, nasypeme lístky čerstvé šalvěje a za stálého míchání smažíme na prudkém ohni, až listy v másle pění.

11

Hotové ravioli slijeme, polovinu vložíme do mísy. Posypeme polovinou nastrouhaného parmezánu a přelijeme polovinou šalvějového másla. Postup opakujeme s druhou polovinou těstovin. Ihned podáváme ozdobené několika lístky šalvěje. K dochucení nabídneme nastrouhaný parmezán v misce zvlášť.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept