Ravioli s vepřovým a krůtím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ravioli s vepřovým a krůtím masem
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | plasilovalucie |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (18%) |
ID receptu: | 34972 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
4 l | Voda pitná |
těsto na vaječné těstoviny | |
---|---|
300 g | Mouka pšeničná hladká |
1 kávová lžička | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
hlavní ingredience | |
50 g | Máslo čerstvé |
2 hrst | Šalvěj čerstvá |
70 g | Sýr Parmezán |
Nádivka | |
115 g | Krůtí maso |
25 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Rozmarýn čerstvý |
1 polévková lžíce | Šalvěj čerstvá |
1 špetka | Sůl |
45 g | Sýr Parmezán |
65 g | Sýr Ricotta |
1 ks | Vejce slepičí |
150 g | Vepřové maso mleté |
30 ml | Víno bílé |
20 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 339,9mg |
Draslík | 376,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 891,6mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,0mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Voda pitná, Sůl, Vejce slepičí, Šalvěj čerstvá, Sýr Parmezán, Muškátový oříšek, Rozmarýn čerstvý, Šalvěj čerstvá, Sůl, Sýr Parmezán, Sýr Ricotta, Vejce slepičí, Vepřové maso mleté, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Máslo čerstvé, Krůtí maso, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ravioli s vepřovým a krůtím masem postup přípravy receptu:
1 | Připravíme si nádivku. V pánvi necháme vzpěnit máslo, vložíme mleté vepřové a krůtí maso spolu s čerstvou šalvějí a rozmarýnem. Smažíme 5 minut. Maso se snažíme oddělit na co nejmenší kousky. Dochutíme solí a pepřem. Důkladně promícháme. |
2 | Podlijeme vínem a znovu promícháme. Vaříme 2 minuty, až se tekutina mírně vyvaří. Dusíme 20 minut. Občas zamícháme. Poté vložíme masovou směs do mísy a necháme vychladnout. |
3 | K masu přimícháme ricottu, nastrouhaný parmezán, vejce a dle chuti nastrouhaný muškátový oříšek. Vše promícháme. |
4 | Zatímco se náplň dusí, smícháme mouku, sůl a vejce a důkladně propracujeme. Vyválíme si 50 cm dlouhý plát těsta. |
5 | Vytvoříme podél jednoho dlouhého okraje těsta v pravidelných rozestupech 11 hromádek nádivky. Těsto kolem každé hromádky potřeme trochou vody a poté přehneme volný okraj těsta přes nádivku. |
6 | Těsto kolem nádivky obalíme tak, abychom vytlačili veškerý vzduch. |
7 | Pomocí zvlněného krájecího kolečka vyřízneme malé čtverečky naplněné nádivkou. Lehce poprášíme moukou. |
8 | Ravioli rozložíme v jedné vrstvě na pomoučněnou utěrku a zatímco postup opakujeme se zbývajícím těstem, necháme již hotové ravioli oschnout. Celkem bychom měli získat 90 ks raviol. |
9 | Těstoviny vaříme v osolené vodě 5 minut. |
10 | Zatímco se ravioli vaří, necháme vzpěnit máslo, nasypeme lístky čerstvé šalvěje a za stálého míchání smažíme na prudkém ohni, až listy v másle pění. |
11 | Hotové ravioli slijeme, polovinu vložíme do mísy. Posypeme polovinou nastrouhaného parmezánu a přelijeme polovinou šalvějového másla. Postup opakujeme s druhou polovinou těstovin. Ihned podáváme ozdobené několika lístky šalvěje. K dochucení nabídneme nastrouhaný parmezán v misce zvlášť. |