Jednoduchý recept

Mrkvový nákyp s rozinkami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 34974

Ingredience

0,3 ks Citrony
3 polévková lžíce Cukr moučkový
30 g Cukr vanilka
0,3 l Mléko plnotučné
6 ks Mrkev kořen
50 g Máslo čerstvé
30 g Rozinky tmavé
0,3 kávová lžička Skořice mletá
30 g Strouhanka
3 ks Vaječný bílek slepičí
3 ks Vaječný žloutek slepičí
1,2 l Voda pitná
Na formu
20 g Máslo čerstvé
20 g Strouhanka

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 375 kcal
Kilojoule 1 571kJ
11% Sacharidy 39 g
577% Tuky 432 g
6% Sodík 126 mg
18% Bílkoviny 10 g

Mrkvový nákyp s rozinkami postup přípravy receptu:

1

Mrkev očistíme, uvaříme a nastrouháme nebo prolisujeme. V míse utřeme máslo s cukrem, žloutky a strouhanou citronovou kůrou. Poté vmícháme mrkev, rozinky, mletou skořici, strouhanku navlhčenou mlékem a tuhý sníh ušlehaný z bílků.

2

Směs promícháme, rozetřeme do vymazané a vysypané formy a v mírně vyhřáté troubě pečeme cca 60 minut.

3

Hotový nákyp posypeme ihned cukrem a ještě teplý podáváme.

Poznámka

Nákyp můžeme také nechat vychladnout a podávat se šlehačkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept