Mrkvový nákyp s rozinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mrkvový nákyp s rozinkami
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 75 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 34974 |
Kategorie: | Nákypy |
Ingredience
0,3 ks | Citrony |
3 polévková lžíce | Cukr moučkový |
30 g | Cukr vanilka |
50 g | Máslo čerstvé |
0,3 l | Mléko plnotučné |
6 ks | Mrkev kořen |
30 g | Rozinky tmavé |
0,3 kávová lžička | Skořice mletá |
30 g | Strouhanka |
3 ks | Vaječný bílek slepičí |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1,2 l | Voda pitná |
Na formu | |
---|---|
20 g | Máslo čerstvé |
20 g | Strouhanka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 243,9mg |
Draslík | 76,4mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,9mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 329,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr moučkový, Skořice mletá, Strouhanka, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná, Strouhanka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mrkev kořen, Rozinky tmavé, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mrkvový nákyp s rozinkami postup přípravy receptu:
1 | Mrkev očistíme, uvaříme a nastrouháme nebo prolisujeme. V míse utřeme máslo s cukrem, žloutky a strouhanou citronovou kůrou. Poté vmícháme mrkev, rozinky, mletou skořici, strouhanku navlhčenou mlékem a tuhý sníh ušlehaný z bílků. |
2 | Směs promícháme, rozetřeme do vymazané a vysypané formy a v mírně vyhřáté troubě pečeme cca 60 minut. |
3 | Hotový nákyp posypeme ihned cukrem a ještě teplý podáváme. |
Poznámka
Nákyp můžeme také nechat vychladnout a podávat se šlehačkou.