Hlívová žemlovka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hlívová žemlovka
Hlívová žemlovka
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 34976 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 kg | Hlíva ústřičná |
70 g | Máslo čerstvé |
0,5 l | Mléko polotučné |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
10 ks | Rohlíky bílé |
2 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 185,9mg |
Draslík | 76,8mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hlíva ústřičná, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Rohlíky bílé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hlívová žemlovka postup přípravy receptu:
1 | Na pánvičce na rozpáleném másle (50 g) dorůžova osmažíme nadrobno nasekanou cibuli, přidáme nakrájené houby, špetku soli, špetku pepře, podusíme a necháme stranou. |
2 | Tvrdší rohlíky nakrájíme, dáme do mísy, osolíme a zalijeme 4 dl mléka. |
3 | Do vymazaného pekáče dáme vrstvu rozmočených rohlíků, na ně vrstvu hub, potom zase rohlíky a houby. |
4 | Vejce spolu se zbylým mlékem a lžící mouky šlehačem nebo mixérem rozšleháme a přelijeme žemlovku. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme 30 minut. |
Poznámka
Podávat můžeme teplé i studené.