Recept

Rebarborový krém s makronkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 34977

Ingredience

2 polévková lžíce Citronová šťáva
90 g Cukr krupice
4 polévková lžíce Cukr moučkový
5 polévková lžíce Med včelí
80 g Pistácie
2000 g Reveň (Rebarbora)
3 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
1 ks Vaječný bílek slepičí
4 polévková lžíce Voda pitná
600 ml Víno šumivé (sekt)

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 312 kcal
Kilojoule 1 305kJ
15% Sacharidy 52 g
8% Tuky 6 g
1% Sodík 19 mg
9% Bílkoviny 5 g

Rebarborový krém s makronkami postup přípravy receptu:

1

Reveň očistíme, oloupeme a nakrájíme na kousky dlouhé asi 5 cm.

2

Sekt svaříme s medem, přidáme reveň, podusíme asi 12 minut a rozmixujeme. Do krému vmícháme solamyl rozmíchaný ve 4 lžících vody, krém převaříme a necháme vychladit.

3

Z bílku ušleháme pevný sníh, zašleháme do něj cukr a vmícháme 50 g nasekaných pistácií. Na plech vyložený pečicím papírem lžičkou naneseme ze sněhové hmoty kopečky, posypeme je celými pistáciemi a pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 15 minut.

4

Reveňový krém ochutíme citronovou šťávou a přisladíme moučkovým cukrem. Posypeme zbylými pistáciemi a spolu s upečenými makronkami upravíme na talíře.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept