Recept

Základní hnědá omáčka

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 3498
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

2 ks Bobkový list
200 g Celer - nať
200 g Cibule
50 g Máslo čerstvé
6 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
200 g Mrkev kořen
1 špetka Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
200 g Pórek
200 g Protlak rajčatový
1 špetka Sůl
4 kg Telecí kosti
0,5 ks Tymián čerstvý
500 ml Víno červené
4,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 361 kcal
Kilojoule 1 511kJ
11% Sacharidy 39 g
168% Tuky 126 g
6% Sodík 121 mg
8% Bílkoviny 4 g

Základní hnědá omáčka postup přípravy receptu:

1

Do hrnce vlijeme 4,5litru vody, vložíme telecí kosti, nakrájenou zeleninu, utřený česnek a rajčatový protlak.

2

Přidáme nasekaný tymián, bobkové listy a červené víno a vaříme, dokud se tekutina neodpaří asi na 1litr. Poté přecedíme přes síto.

3

Rozehřejeme máslo, zasypeme moukou a upražíme jíšku. Za stálého míchání přidáváme vývar a ještě 5min provaříme.

4

Dochutíme solí, pepřem a mletou paprikou.

Poznámka

Základní omáčku můžeme použít samotnou i jako základ pro různé další omáčky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept