Recept

Langoše s bílým jogurtem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 34980

Ingredience

42 g Droždí
2,5 dl Jogurt bílý
0,5 l Mléko plnotučné
1 kg Mouka pšeničná hladká T 650
3 polévková lžíce Olej olivový
3 dl Olej slunečnicový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Soda jedlá
1 polévková lžíce Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

56% Kalorie 1,103 kcal
Kilojoule 4 614kJ
54% Sacharidy 193 g
24% Tuky 18 g
62% Sodík 1 g
67% Bílkoviny 37 g

Langoše s bílým jogurtem postup přípravy receptu:

1

Do větší mísy nasypeme 1 kg hladké mouky, rozdrobíme do ní celou kostku droždí, přidáme 0,5 litru vlažného mléka, 2,5 dl bílého jogurtu, 1 lžíci soli, 1 lžičku pepře, 1 lžíci jedlé sody (Bicarbona), 3 lžíce oleje, promícháme a důkladně vypracujeme hladké vláčné těsto.

2

Těsto zakryjeme a dáme do chladničky.

3

Až druhý den vykynuté těsto dáme na pomoučený vál, nakrájíme malé díly ve velikosti 2 polévkových lžic, z každého si utvoříme bochánek, který zlehka rozválíme a rukama za okraje vytáhneme na placku přibližně o průměru 15–18 cm.

4

Langoše smažíme v pánvi v dostatečně vysoké vrstvě oleje (min. 2 cm), z každé strany dozlatova. Smažíme je přibližně 1–2 minuty z každé strany.

Poznámka

Langoše podle chuti potíráme česnekem, posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem nebo je jen posolíme. Těsto na langoše můžeme mít zakryté v chladničce 3–5 dní a postupně podle chuti langoše smažíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept