Langoše s bílým jogurtem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Langoše s bílým jogurtem
Langoše s bílým jogurtem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 34980 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
42 g | Droždí |
2,5 dl | Jogurt bílý |
0,5 l | Mléko plnotučné |
1 kg | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
3 dl | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Soda jedlá |
1 polévková lžíce | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 21,4mg |
Draslík | 382,8mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 779,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Droždí, Jogurt bílý, Olej slunečnicový, Soda jedlá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Langoše s bílým jogurtem postup přípravy receptu:
1 | Do větší mísy nasypeme 1 kg hladké mouky, rozdrobíme do ní celou kostku droždí, přidáme 0,5 litru vlažného mléka, 2,5 dl bílého jogurtu, 1 lžíci soli, 1 lžičku pepře, 1 lžíci jedlé sody (Bicarbona), 3 lžíce oleje, promícháme a důkladně vypracujeme hladké vláčné těsto. |
2 | Těsto zakryjeme a dáme do chladničky. |
3 | Až druhý den vykynuté těsto dáme na pomoučený vál, nakrájíme malé díly ve velikosti 2 polévkových lžic, z každého si utvoříme bochánek, který zlehka rozválíme a rukama za okraje vytáhneme na placku přibližně o průměru 15–18 cm. |
4 | Langoše smažíme v pánvi v dostatečně vysoké vrstvě oleje (min. 2 cm), z každé strany dozlatova. Smažíme je přibližně 1–2 minuty z každé strany. |
Poznámka
Langoše podle chuti potíráme česnekem, posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem nebo je jen posolíme. Těsto na langoše můžeme mít zakryté v chladničce 3–5 dní a postupně podle chuti langoše smažíme.