Recept

Studený nákyp s rumovým krémem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 34982
Kategorie: Nákypy

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová kůra
140 g Cukr moučkový
150 g Marmeláda malinová
150 g Mouka pšeničná hrubá
0,5 l Smetana čerstvá ke šlehání
1 špetka Vanilka mletá
8 ks Vejce slepičí
Na plech
15 g Máslo čerstvé
15 g Mouka pšeničná hrubá
Krém
80 g Cukr moučkový
5 g Mouka rýžová
0,1 l Rum
0,3 l Smetana 33% (šlehačka)
5 ks Vaječný žloutek slepičí
1 špetka Vanilka mletá

Nutriční hodnoty jedné porce

47% Kalorie 929 kcal
Kilojoule 3 886kJ
20% Sacharidy 73 g
76% Tuky 57 g
6% Sodík 126 mg
35% Bílkoviny 20 g

Studený nákyp s rumovým krémem postup přípravy receptu:

1

V míse smícháme cukr, žloutky, nastrouhanou citronovou kůru a vanilku a třeme 15-20 minut. Poté zlehka přidáme tuhý sníh ušlehaný z bílků a mouku.

2

Těsto promícháme, rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech a v rozpálené troubě rychle upečeme dozlatova. Necháme vychladnout, poté nakrájíme na menší kostky a rozdělíme na tři díly.

3

Jednu část vložíme do mísy, přelijeme žloutkovým krémem, postříkáme marmeládou. Posypeme druhou částí těstových kostek, opět přelijeme krémem a zavařeninou. Navrch dáme zbytek kostek. Takto upravený nákyp odložíme na studené místo na cca 4 hodiny. Vychladlý dozdobíme ušlehanou smetanou a podáváme.

4

Krém připravíme tak, že v kotlíku ušleháme smetanu s cukrem, žloutky, rýžovou moukou a vanilku. Vložíme do vodní lázně, zahříváme a šleháme, až krém mírně zhoustne. Odstavíme a za stálého míchání necháme vychladnout. Do studeného přimícháme rum.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept