Maso hovězí na tamarindu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Maso hovězí na tamarindu
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 34984 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
2 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Garam masala |
1 kávová lžička | Hořčičné semínko |
750 g | Hovězí maso zadní |
4 ks | Kari listy |
1 kávová lžička | Kmín římský |
1 kávová lžička | Koriandr celý |
1 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 ks | Paprika červená |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
125 g | Tamarind |
1,5 dl | Voda pitná |
1 kávová lžička | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 108,8mg |
Draslík | 390,5mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 10,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 40,8mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cibule, Cukr krupice, Hořčičné semínko, Kmín římský, Koriandr celý, Koriandr čerstvý, Olej rostlinný, Paprika červená, Sůl, Voda pitná, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Garam masala, Hovězí maso zadní, Kari listy, Protlak rajčatový, Tamarind mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Maso hovězí na tamarindu postup přípravy receptu:
1 | Tamarind necháme přes noc ve vodě. Procedíme a tekutinu uschováme. Tamarind, cukr, strouhaný zázvor, česnek, rajčatový protlak, sůl a pokrájenou cibuli vložíme do mixéru a rozmixujeme. |
2 | V pánvi rozehřejeme olej, přidáme semínka černé hořčice a přikryjeme pánev. Když semínka přestanou skákat, přidáme koriandr, kmín, nakrájenou chilli papričku, listy kari a smažíme, dokud všechno koření nezmění barvu. Přidáme pokrájené hovězí maso a smažíme, dokud maso nezhnědne. |
3 | Přidáme pokrájenou červenou papriku, garam masalu, směs s tamarindem a uschovanou tekutinu a podusíme 25 minut. |
4 | Podáváme teplé, ozdobené čerstvým koriandrem. |
Poznámka
Vhodnou přílohou je rýže.