Jednoduchý recept

Maso hovězí na tamarindu

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 34984
Kategorie: Maso

Ingredience

1 stroužek Česnek
2 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Cukr krupice
1 kávová lžička Garam masala
1 kávová lžička Hořčičné semínko
750 g Hovězí maso zadní
4 ks Kari listy
1 kávová lžička Kmín římský
1 kávová lžička Koriandr celý
1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 ks Paprika červená
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
0,5 polévková lžíce Sůl
125 g Tamarind
1,5 dl Voda pitná
1 kávová lžička Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 395 kcal
Kilojoule 1 654kJ
9% Sacharidy 31 g
17% Tuky 12 g
18% Sodík 354 mg
76% Bílkoviny 43 g

Maso hovězí na tamarindu postup přípravy receptu:

1

Tamarind necháme přes noc ve vodě. Procedíme a tekutinu uschováme. Tamarind, cukr, strouhaný zázvor, česnek, rajčatový protlak, sůl a pokrájenou cibuli vložíme do mixéru a rozmixujeme.

2

V pánvi rozehřejeme olej, přidáme semínka černé hořčice a přikryjeme pánev. Když semínka přestanou skákat, přidáme koriandr, kmín, nakrájenou chilli papričku, listy kari a smažíme, dokud všechno koření nezmění barvu. Přidáme pokrájené hovězí maso a smažíme, dokud maso nezhnědne.

3

Přidáme pokrájenou červenou papriku, garam masalu, směs s tamarindem a uschovanou tekutinu a podusíme 25 minut.

4

Podáváme teplé, ozdobené čerstvým koriandrem.

Poznámka

Vhodnou přílohou je rýže.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept