Recept

Plněné agnolotti s omáčkou z vodky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (18%)
ID receptu: 34985
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

1 hrst Sýr Parmezán
3,5 l Voda pitná
Těsto pro výrobu vaječných těstovin
300 g Mouka pšeničná hladká
1 kávová lžička Sůl
3 ks Vejce slepičí
Nádivka
2 stroužek Česnek
15 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
60 ml Petržel - nať
2 špetka Skořice mletá
75 g Slanina vepřová
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
250 g Vepřové maso mleté
120 ml Víno červené
20 ml Voda pitná
Omáčka
50 g Máslo čerstvé
3 g Pepř černý mletý
250 ml Smetana čerstvá ke šlehání
5 g Sůl
115 g Sýr Gorgonzola
45 ml Vodka

Nutriční hodnoty jedné porce

57% Kalorie 1,123 kcal
Kilojoule 4 700kJ
17% Sacharidy 62 g
87% Tuky 65 g
82% Sodík 2 g
73% Bílkoviny 41 g

Plněné agnolotti s omáčkou z vodky postup přípravy receptu:

1

Připravíme si nádivku. V pánvi osmahneme na oleji slaninu nakrájenou na kostičky. Smažíme za stálého míchání dozlatova. Vložíme mleté vepřové maso, prolisovaný česnek a skořici. Dochutíme solí a pepřem. Mírně povaříme 5 minut. Často mícháme a snažíme se kousky oddělit na co nejmenší.

2

Dolijeme vínem a důkladně promícháme. Vaříme na mírném ohni 20 minut, až je maso hotové a poměrně suché. Maso vložíme do mísy a necháme vychladnout.

3

K masové směsi přimícháme vejce a nakrájenou petržel. Promícháme.

4

Suroviny na těsto smícháme a důkladně propracujeme. Vyválíme si 50 cm dlouhý plát těsta.

5

V pravidelných rozestupech si vytvoříme 10 hromádek nádivky. Těsto kolem každé hromádky potřeme trochou vody a poté přehneme volný okraj těsta přes nádivku. Těsto stlačíme kolem nádivky tak, abychom vytlačili veškerý vzduch.

6

Polovinou zvlněného kráječe na ravioli vykrojíme kolem nádivky půlměsíček.

7

Agnolotti položíme na pomoučněnou utěrku, aby se k sobě nelepily. Lehce je posypeme moukou a necháme oschnout. Postup opakujeme se zbývajícím těstem.

8

Těstoviny uvaříme v osolené vodě. Vaříme 5 minut.

9

Mezitím si připravíme omáčku. V pánvi necháme vzpěnit máslo, přilijeme smetanu a gorgonzolu nakrájenou na kostičky. Mícháme do rozpuštění sýra. Přilijeme vodku a dochutíme solí a pepřem. Znovu promícháme.

10

Uvařené těstoviny smícháme s omáčkou a posypeme nastrouhaným parmezánem. Můžeme servírovat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept