Plněné agnolotti s omáčkou z vodky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněné agnolotti s omáčkou z vodky
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | plasilovalucie |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (18%) |
ID receptu: | 34985 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
1 hrst | Sýr Parmezán |
3,5 l | Voda pitná |
Těsto pro výrobu vaječných těstovin | |
---|---|
300 g | Mouka pšeničná hladká |
1 kávová lžička | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
Nádivka | |
2 stroužek | Česnek |
15 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
60 ml | Petržel - nať |
2 špetka | Skořice mletá |
75 g | Slanina vepřová |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
250 g | Vepřové maso mleté |
120 ml | Víno červené |
20 ml | Voda pitná |
Omáčka | |
50 g | Máslo čerstvé |
3 g | Pepř černý mletý |
250 ml | Smetana čerstvá ke šlehání |
5 g | Sůl |
115 g | Sýr Gorgonzola |
45 ml | Vodka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 353,6mg |
Draslík | 486,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,1mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sýr Parmezán, Voda pitná, Sůl, Vejce slepičí, Česnek, Skořice mletá, Slanina vepřová, Sůl, Vejce slepičí, Vepřové maso mleté, Víno červené, Voda pitná, Sůl, Vodka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana čerstvá ke šlehání, Sýr Gorgonzola mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plněné agnolotti s omáčkou z vodky postup přípravy receptu:
1 | Připravíme si nádivku. V pánvi osmahneme na oleji slaninu nakrájenou na kostičky. Smažíme za stálého míchání dozlatova. Vložíme mleté vepřové maso, prolisovaný česnek a skořici. Dochutíme solí a pepřem. Mírně povaříme 5 minut. Často mícháme a snažíme se kousky oddělit na co nejmenší. |
2 | Dolijeme vínem a důkladně promícháme. Vaříme na mírném ohni 20 minut, až je maso hotové a poměrně suché. Maso vložíme do mísy a necháme vychladnout. |
3 | K masové směsi přimícháme vejce a nakrájenou petržel. Promícháme. |
4 | Suroviny na těsto smícháme a důkladně propracujeme. Vyválíme si 50 cm dlouhý plát těsta. |
5 | V pravidelných rozestupech si vytvoříme 10 hromádek nádivky. Těsto kolem každé hromádky potřeme trochou vody a poté přehneme volný okraj těsta přes nádivku. Těsto stlačíme kolem nádivky tak, abychom vytlačili veškerý vzduch. |
6 | Polovinou zvlněného kráječe na ravioli vykrojíme kolem nádivky půlměsíček. |
7 | Agnolotti položíme na pomoučněnou utěrku, aby se k sobě nelepily. Lehce je posypeme moukou a necháme oschnout. Postup opakujeme se zbývajícím těstem. |
8 | Těstoviny uvaříme v osolené vodě. Vaříme 5 minut. |
9 | Mezitím si připravíme omáčku. V pánvi necháme vzpěnit máslo, přilijeme smetanu a gorgonzolu nakrájenou na kostičky. Mícháme do rozpuštění sýra. Přilijeme vodku a dochutíme solí a pepřem. Znovu promícháme. |
10 | Uvařené těstoviny smícháme s omáčkou a posypeme nastrouhaným parmezánem. Můžeme servírovat. |