Jednoduchý recept

Terijaki hovězí

  • Japonsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 34986
Kategorie: Maso

Ingredience

1 stroužek Česnek
8 ks Cibulka jarní
2 polévková lžíce Cukr třtinový
450 g Hovězí maso zadní
2 polévková lžíce Ocet vinný
3 polévková lžíce Omáčka sójová
1 ks Paprika žlutá
2 polévková lžíce Sherry brandy
0,5 kávová lžička Skořice mletá
1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
0,5 kávová lžička Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 205 kcal
Kilojoule 860kJ
4% Sacharidy 14 g
7% Tuky 5 g
3% Sodík 66 mg
45% Bílkoviny 26 g

Terijaki hovězí postup přípravy receptu:

1

V misce smícháme solamyl se sherry, vmícháme vinný ocet, sójovou omáčku, třtinový cukr, rozdrcený česnek, skořici a strouhaný zázvor. Hovězí maso pokrájíme a necháme dvě hodiny marinovat v této omáčce. Poté vyndáme maso z omáčky a omáčku nalijeme na pánev.

2

Maso napichujeme střídavě s jarní cibulkou a paprikou na dřevěné jehly, které jsme si předem namočili do vody.

3

Omáčku prohřejeme za občasného míchání.

4

Kebaby grilujeme 8 minut a občas otočíme a potřeme zbývající omáčkou. Poté rozdělíme na talíře, polijeme zbývající omáčkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept