Jednoduchý recept

Bílý jogurt jako labne

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (52%)
ID receptu: 34988

Ingredience

4 krajíc Chléb Pita
1 ks Citrony
2 l Jogurt bílý
2 polévková lžíce Máta
280 ml Olej olivový extra panenský
0,5 kávová lžička Sůl
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

48% Kalorie 955 kcal
Kilojoule 3 995kJ
6% Sacharidy 23 g
119% Tuky 90 g
5% Sodík 106 mg
35% Bílkoviny 20 g

Bílý jogurt jako labne postup přípravy receptu:

1

Promícháme hustý bílý jogurt s 80 ml olivového oleje, rozdrceným česnekem, citronovou šťávou i kůrou a postupně ochutíme mátou a solí. (Místo sušené máty lze použít koření tzatziki.) Důkladně rozmíchanou směs vlijeme do mísy vyložené čistou utěrkou, jejíž cípy zavážeme a takto ochucený jogurt pověsíme do chladu na tři dny vykapat. (Balíček můžeme položit také do hrnce s pařáčkem, případně jej zatížit a umístit do lednice, kde jej necháme tři dny. Občas však musíme slít vykapanou tekutinu.)

2

Z okapané směsi vytvoříme kuličky velikosti vlašského ořechu, uložíme je těsně vedle sebe do sklenic a zalijeme 2 dcl olivového oleje. Tak získáme arabské labne. Můžeme je konzumovat hned, ale v chladu vydrží až 6 měsíců. Podáváme s natrhaným arabským chlebem.

Poznámka

Místo máty lze použít také čerstvou nasekanou petrželku nebo koření tzatziki. Ochucený jogurt lze nechat okapat také pouze jeden den a podávat jako dip.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept