Recept

Langoše s kysanou smetanou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 34989

Ingredience

42 g Droždí
1 kávová lžička Kmín drcený
2,5 dl Mléko plnotučné
800 g Mouka pšeničná hladká T 650
3 dl Olej slunečnicový
2,5 dl Smetana zakysaná15%
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

48% Kalorie 949 kcal
Kilojoule 3 972kJ
43% Sacharidy 154 g
28% Tuky 21 g
31% Sodík 615 mg
59% Bílkoviny 33 g

Langoše s kysanou smetanou postup přípravy receptu:

1

Do větší mísy nasypeme hladkou mouku, rozdrobíme do ní celou kostku kvasnic, přidáme vlažné mléko, 2,5 dl zakysané smetany, 1 lžičku soli, 1 lžičku drceného kmínu, promícháme a důkladně vypracujeme hladké vláčné těsto.

2

Těsto zakryjeme a dáme do chladničky.

3

Až druhý den vykynuté těsto dáme na pomoučený vál, nakrájíme malé díly ve velikosti 2 polévkových lžic, z každého si utvoříme bochánek. Bochánek těsta zlehka rozválíme a rukama za okraje vytáhneme na placku přibližně o průměru 15–18 cm.

4

Langoše smažíme v pánvi v dostatečně vysoké vrstvě oleje (min. 2 cm), z každé strany dozlatova. Smažíme je přibližně 1–2 minuty z každé strany.

Poznámka

Langoše podle chuti potíráme džemem. Pokud je chceme slané, potřeme česnekem a posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem. Těsto na langoše můžeme mít zakryté v chladničce 3–5 dní a postupně podle chuti langoše smažíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept