Základní rajčatová omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Základní rajčatová omáčka
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 3499 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
40 g | Bazalka |
5 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Ocet vinný |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kg | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 648,1mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,6mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,5mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cukr krupice, Ocet vinný, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Základní rajčatová omáčka postup přípravy receptu:
1 | Spodek rajčat nařízneme do kříže, dáme na plech vyložený pečícím papírem, přidáme stroužky nevyloupaného česneku, zahřejeme troubu na 200°C a pečeme 15-20 minut. |
2 | Vyjmeme z trouby a necháme vychladnout. |
3 | Rajčata i česnek oloupeme a nasekáme nahrubo. Dáme do mísy, přidáme olej, ocet, cukr, sůl, pepř a bazalku, dobře promícháme. |