Teplý chřest ke studené špenátové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Teplý chřest ke studené špenátové omáčce
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 34991 |
Kategorie: | Oblohy |
Ingredience
1 kg | Chřest bílý |
1 ks | Cukr kostkový |
1 špetka | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 252,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,0mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chřest bílý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr kostkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Teplý chřest ke studené špenátové omáčce postup přípravy receptu:
1 | Chřest očistíme a oloupeme od hlavičky. Pod hlavičkami chřest svážeme bílou nití do svazečků a v osolené vodě vaříme do měkka s kostkou cukru. Uvařený chřest vyjmeme děrovanou vařečkou z hrnce a podáváme teplý. |
Poznámka
Servírujeme se špenátovou omáčkou ke chřestu – viz recept: Špenátová omáčka ke chřestu, recept č.: 34 787.