Jahodový ocet - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jahodový ocet
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 34994 |
Kategorie: | Ochucený ocet a oleje, hořčice |
Ingredience
1000 g | Jahody zahradní |
1000 ml | Ocet vinný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 155,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 58,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jahody zahradní, Ocet vinný mají zadané všechny známé hodnoty.
Jahodový ocet postup přípravy receptu:
1 | Jahody očistíme, omyjeme a osušíme. Urovnáme je do čisté sklenice, zalijeme vinným octem a dobře uzavřeme. |
2 | Sklenice necháme 14 dní stát a 2x denně obsah protřeseme. |
3 | Ocet procedíme přes síto vyložené čistým plátýnkem do čisté sklenice a necháme dalších 14 dní stát. |
4 | Nakonec ocet přefiltrujeme do čisté uzavíratelné nádoby. |
Poznámka
Použijeme jen kvalitní jahody. Po procezení je můžeme rozmělnit a použít do zálivky na salát.