Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 34994
Kategorie: Ochucený ocet a oleje, hořčice

Ingredience

1000 g Jahody zahradní
1000 ml Ocet vinný

Nutriční hodnoty jedné porce

3% Kalorie 50 kcal
Kilojoule 209kJ
2% Sacharidy 8 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 3 mg
1% Bílkoviny 1 g

Jahodový ocet postup přípravy receptu:

1

Jahody očistíme, omyjeme a osušíme. Urovnáme je do čisté sklenice, zalijeme vinným octem a dobře uzavřeme.

2

Sklenice necháme 14 dní stát a 2x denně obsah protřeseme.

3

Ocet procedíme přes síto vyložené čistým plátýnkem do čisté sklenice a necháme dalších 14 dní stát.

4

Nakonec ocet přefiltrujeme do čisté uzavíratelné nádoby.

Poznámka

Použijeme jen kvalitní jahody. Po procezení je můžeme rozmělnit a použít do zálivky na salát.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept