Langoše s kefírem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Langoše s kefírem
Langoše s kefírem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 34996 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
0,5 l | Mléko kefírové |
710 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 dl | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
kvásek | |
---|---|
2 špetka | Cukr krupice |
42 g | Droždí |
1 dl | Mléko plnotučné |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 125,2mg |
Draslík | 311,9mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 158,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej slunečnicový, Sůl, Vejce slepičí, Cukr krupice, Droždí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko kefírové, Mouka pšeničná hladká T 650, Mléko plnotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Langoše s kefírem postup přípravy receptu:
1 | Do větší mísy nasypeme 710 g hladké mouky, do které uděláme důlek, do něj rozdrobíme celou kostku droždí, přidáme 2 špetky cukru a přilijeme 1 dl vlahého mléka. Když nám vzejde kvásek, přidáme 0,5 litru kefíru (nebo podmáslí), necelou 1 lžičku soli a 2 vejce. Vše promícháme a důkladně vypracujeme hladké vláčné těsto. Necháme ho v teple kynout 1 hodinu. |
2 | Vykynuté těsto dáme na pomoučený vál, nakrájíme malé díly ve velikosti 2 polévkových lžic, z každého si utvoříme bochánek, který zlehka rozválíme a rukama za okraje vytáhneme na placku přibližně o průměru 15–18 cm. |
3 | Langoše smažíme v pánvi na rozpáleném oleji dozlatova z každé strany. Důležité je, aby jsme při smažení měli dostatečně vysokou vrstvu oleje (min. 2 cm). Smažíme je přibližně 1–2 minuty z každé strany. |
Poznámka
Langoše s kefírem potíráme kečupem, který jsme ochutili rozetřeným česnekem, a posypeme je nastrouhaným tvrdým sýrem. Pokud chceme jíst langoše nasladko, potíráme je rozpuštěným máslem a posypeme skořicovým cukrem.
Smaženým jídlu se spíše vyhýbám, ale langoše si rodina vždy jednou za čas vybojuje. Recept byl výborný. Chválím a doporučuji
Dělal jsem už mnoho krát langoše, ale podle tohoto receptu žádná sláva. Těsto je až moc mokré, vláčné a lepivé. Langoše vycházejí dost vysoké a malé, tak že to připomíná smažený vysoký chléb než langoš.