Palec nahoru
1
Palec dolu
1
3
Dobrý recept
3 2 Langoše s kefírem 5 1
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 34996
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

0,5 l Mléko kefírové
710 g Mouka pšeničná hladká T 650
3 dl Olej slunečnicový
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
kvásek
2 špetka Cukr krupice
42 g Droždí
1 dl Mléko plnotučné

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 800 kcal
Kilojoule 3 346kJ
38% Sacharidy 138 g
16% Tuky 12 g
31% Sodík 612 mg
56% Bílkoviny 32 g
Langoše s kefírem

Langoše s kefírem postup přípravy receptu:

1

Do větší mísy nasypeme 710 g hladké mouky, do které uděláme důlek, do něj rozdrobíme celou kostku droždí, přidáme 2 špetky cukru a přilijeme 1 dl vlahého mléka. Když nám vzejde kvásek, přidáme 0,5 litru kefíru (nebo podmáslí), necelou 1 lžičku soli a 2 vejce. Vše promícháme a důkladně vypracujeme hladké vláčné těsto. Necháme ho v teple kynout 1 hodinu.

2

Vykynuté těsto dáme na pomoučený vál, nakrájíme malé díly ve velikosti 2 polévkových lžic, z každého si utvoříme bochánek, který zlehka rozválíme a rukama za okraje vytáhneme na placku přibližně o průměru 15–18 cm.

3

Langoše smažíme v pánvi na rozpáleném oleji dozlatova z každé strany. Důležité je, aby jsme při smažení měli dostatečně vysokou vrstvu oleje (min. 2 cm). Smažíme je přibližně 1–2 minuty z každé strany.

Poznámka

Langoše s kefírem potíráme kečupem, který jsme ochutili rozetřeným česnekem, a posypeme je nastrouhaným tvrdým sýrem. Pokud chceme jíst langoše nasladko, potíráme je rozpuštěným máslem a posypeme skořicovým cukrem.

Komentáře a hodnocení

 
světluška
Langoše s kefírem
Smaženým jídlu se spíše vyhýbám, ale langoše si rodina vždy jednou za čas vybojuje. Recept byl výborný. Chválím a doporučuji smile
 
Tonino1551
Langoše s kefírem
Dělal jsem už mnoho krát langoše, ale podle tohoto receptu žádná sláva. Těsto je až moc mokré, vláčné a lepivé. Langoše vycházejí dost vysoké a malé, tak že to připomíná smažený vysoký chléb než langoš.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
1
3
Dobrý recept