Jednoduchý recept

Mexické hovězí

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 34998
Kategorie: Maso

Ingredience

1 stroužek Česnek
2 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
225 g Hnědá rýže
500 g Hovězí maso zadní
1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
1 kávová lžička Koriandr mletý
1 ks Limetka
1 ks Mrkev kořen
2 polévková lžíce Olej rostlinný
0,5 ks Paprika červená
0,5 ks Paprika zelená
0,5 ks Paprika žlutá
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
200 g Rajčata
225 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
2 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
1 kávová lžička Sůl
8 ks Tortilla
7 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 542 kcal
Kilojoule 2 268kJ
21% Sacharidy 75 g
131% Tuky 99 g
28% Sodík 566 mg
65% Bílkoviny 36 g

Mexické hovězí postup přípravy receptu:

1

Do velkého hrnce nasypeme rýži a zalijeme vařící vodou, osolíme a vaříme pod pokličkou 15 minut. Poté necháme 5 minut stát a rýži scedíme.

2

Do velkého hrnce dáme olej, pokrájenou cibuli a mrkev. Přikryjeme pokličkou a smažíme dvě minuty. Přidáme pokrájené papriky, jednu nakrájenou chilli, česnek a hovězí maso pokrájené na proužky. Dusíme pod pokličkou 4 minuty. Přidáme konzervovaná rajčata, sůl, pepř a rajčatový protlak.

3

Smícháme solamyl s 4 lžícemi vody a přilijeme do hrnce. Podusíme pod pokličkou 10 minut.

4

Salsu si připravíme smícháním rajčat, pokrájené jarní cibulky, chilli, limetkové šťávy a koriandru. Osolíme, opepříme a necháme stát 10 minut.

5

Tortilly ohříváme 40 vteřin dle návodu na balíčku v mikrovlnné troubě.

6

Pokrm ozdobíme čerstvým koriandrem a podáváme s tortillami, rýží a salsou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept