Mexické hovězí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mexické hovězí
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 34998 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
2 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
225 g | Hnědá rýže |
500 g | Hovězí maso zadní |
1 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
1 kávová lžička | Koriandr mletý |
1 ks | Limetka |
1 ks | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
0,5 ks | Paprika červená |
0,5 ks | Paprika zelená |
0,5 ks | Paprika žlutá |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
200 g | Rajčata |
225 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
2 kávová lžička | Solamyl - bramborový škrob |
1 kávová lžička | Sůl |
8 ks | Tortilla |
7 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 69g |
---|---|
Cholesterol | 72,5mg |
Draslík | 594,2mg |
Vláknina | 22g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 63,8mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cibule, Koriandr čerstvý, Koriandr mletý, Limetka, Olej rostlinný, Paprika červená, Paprika zelená, Paprika žlutá, Rajčata, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Tortilla, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hnědá rýže, Hovězí maso zadní, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Solamyl - bramborový škrob mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mexické hovězí postup přípravy receptu:
1 | Do velkého hrnce nasypeme rýži a zalijeme vařící vodou, osolíme a vaříme pod pokličkou 15 minut. Poté necháme 5 minut stát a rýži scedíme. |
2 | Do velkého hrnce dáme olej, pokrájenou cibuli a mrkev. Přikryjeme pokličkou a smažíme dvě minuty. Přidáme pokrájené papriky, jednu nakrájenou chilli, česnek a hovězí maso pokrájené na proužky. Dusíme pod pokličkou 4 minuty. Přidáme konzervovaná rajčata, sůl, pepř a rajčatový protlak. |
3 | Smícháme solamyl s 4 lžícemi vody a přilijeme do hrnce. Podusíme pod pokličkou 10 minut. |
4 | Salsu si připravíme smícháním rajčat, pokrájené jarní cibulky, chilli, limetkové šťávy a koriandru. Osolíme, opepříme a necháme stát 10 minut. |
5 | Tortilly ohříváme 40 vteřin dle návodu na balíčku v mikrovlnné troubě. |
6 | Pokrm ozdobíme čerstvým koriandrem a podáváme s tortillami, rýží a salsou. |