Pečená kachna s nádivkou a medem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 145 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená kachna s nádivkou a medem
Celkový čas: | 145 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 130 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 35005 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule červená |
40 g | Citronová kůra |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
4 ks | Jablka |
2,5 kg | Kachna domácí |
300 g | Kaštany jedlé |
0,5 kávová lžička | Kmín celý |
2 polévková lžíce | Med včelí |
700 ml | Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
0,5 kávová lžička | Sůl |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 63g |
---|---|
Cholesterol | 380,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 955,4mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 57,1mg |
Vitamín E | 3,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Citronová šťáva, Jablka, Kaštany jedlé, Kmín celý, Med včelí, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Pivo tmavé 10% 3,7% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kachna domácí nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Pečená kachna s nádivkou a medem postup přípravy receptu:
1 | Jedlé kaštany křížem nařízneme a vaříme zhruba 15 minut ve vodě. Poté kaštany slijeme, necháme okapat a nakrájíme na kousky. |
2 | Z neoloupaných jablek vykrájíme jádřince a jablka nakrájíme na plátky, cibuli nakrájíme na měsíčky. V misce plátky jablek smícháme s citronovou šťávou a strouhanou citronovou kůrou, přidáme cibuli a kaštany a dobře promícháme. |
3 | Kachnu očistíme, osolíme, posypeme kmínem a vložíme do pekáče. Vnitřek kachny naplníme směsí jablek, podlijeme pivem (80 ml odložíme) a pod poklicí pečeme v předehřáté troubě. V průběhu pečení kachnu přeléváme výpekem, vidlicí propícháme tučnější místa, aby vytékalo sádlo. |
4 | Po zhruba hodině poklici odstraníme poklici, kachnu potřeme medem smíchaným s odloženým pivem a dopečeme, až je maso měkké a kůrka křupavá. |