Recept

Kuřecí játra a vepřové maso v terině

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 170 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 130 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (57%)
ID receptu: 35008
Kategorie: Maso

Ingredience

3 polévková lžíce Brandy
2 ks Cibule
2 ks Cibulka jarní
1 polévková lžíce Husí sádlo
300 g Játra kuřecí
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
200 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Směs pěti vůní
200 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl mořská
4 polévková lžíce Tymián čerstvý
1 ks Vejce slepičí
200 g Vepřová plec
300 g Vepřový bok

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 729 kcal
Kilojoule 3 051kJ
2% Sacharidy 6 g
88% Tuky 66 g
35% Sodík 710 mg
45% Bílkoviny 25 g

Kuřecí játra a vepřové maso v terině postup přípravy receptu:

1

V pánvi opečeme na husím sádle (může být i vepřové sádlo) doměkka cibuli, asi 5 minut. Přidáme na kousky nakrájená játra a za stálého míchání opékáme dalších 5 minut. Přilejeme brandy, necháme pár sekund zahřát a zapálíme. Když plameny uhasnou, sporák vypneme.

2

Vepřový bůček bez kosti i vepřovou plec pomeleme a důkladně promícháme s nakrájenou polovinou slaniny, přidáme opečená játra s cibulí, nasekané jarní cibulky, lžičku směsi koření quatre épices (černý pepř, bílý pepř, mletý hřebíček, mletý zázvor, muškátový oříšek – viz poznámka), vejce, smetanu, tymián, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Směs naplníme do teriny, ozdobíme plátky slaniny a přiklopenou nebo uzavřenou alobalem dáme do pekáče, do něhož nalijeme vařící vodu tak, aby sahala do poloviny teriny a vložíme do trouby předehřáté na 200 °C. Pečeme 2 hodiny. Pokrm podáváme teplý nebo studený.

Poznámka

Quatre épices je směs koření používaná hlavně ve Francii a znamená to "čtyři druhy koření", obsahuje mletý pepř černý nebo bílý (či oba), hřebíček, muškátový oříšek a zázvor. Vlastní quatre épices si namícháme ze 2 lžic mletého černého pepře (nebo směsi 0,5 lžíce bílého pepře a 1,5 lžíce černého pepře), 2 lžiček mletého hřebíčku, 2 lžiček strouhaného muškátového oříšku a půl lžičky mletého zázvoru.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept