Krůta s jablky pečená s divokým kořením - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 190 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krůta s jablky pečená s divokým kořením
Celkový čas: | 190 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 180 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 35009 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
120 g | Anglická slanina |
6 ks | Jablka |
5 ks | Jalovec |
3,5 kg | Krůta |
5 ks | Nové koření celé |
6 ks | Pepř černý celý |
700 ml | Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 48g |
---|---|
Cholesterol | 272,7mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 22g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,2mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Jablka, Nové koření celé, Pepř černý celý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Krůta, Pivo tmavé 10% 3,7% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krůta s jablky pečená s divokým kořením postup přípravy receptu:
1 | Jablka nakrájíme na osminky a vykrájíme z nich jádřince. Krůtu očistíme, vložíme do pekáče a do vnitřku vložíme jablka. Koření rozdrtíme a posypeme jím krůtu, poté ji poklademe plátky anglické slaniny, podlijeme polovinou piva a pod poklicí pečeme v předehřáté troubě. V průběhu pečení přeléváme výpekem a podléváme zbylým pivem. |
2 | Když je maso téměř měkké, odložíme poklici a krůtu dopečeme, až je kůrka křupavá. |