Jednoduchý recept

Husa se zázvorem pečená na pivu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 165 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 150 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 35013

Ingredience

1 ks Husa domácí
700 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
1 kávová lžička Sůl
1,5 polévková lžíce Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

81% Kalorie 1,602 kcal
Kilojoule 6 701kJ
2% Sacharidy 8 g
188% Tuky 141 g
22% Sodík 435 mg
119% Bílkoviny 67 g

Husa se zázvorem pečená na pivu postup přípravy receptu:

1

Husu očistíme, uvnitř i vně osolíme a posypeme zázvorem a necháme alespoň hodinu v chladu. Vložíme husu do pekáče, podlijeme pivem a pod poklicí pečeme nejprve hřbetem nahoru. Po čtyřiceti minutách husu obrátíme a pod poklicí pečeme dalších čtyřicet minut. Poté poklici odstraníme a husu pečeme, až je kůrka křupavá.

2

Během pečení husu propichujeme, aby vytekl tuk, a poléváme výpekem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept