Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (75%)
ID receptu: 35015
Kategorie: Maso

Ingredience

1,7 kg Kuře
2 polévková lžíce Olej olivový
125 g Olivy černé
180 g Paprika červená
180 g Paprika žlutá
Marináda
10 g Bazalka
2 polévková lžíce Med včelí
4 polévková lžíce Olej olivový
3 g Pepř černý mletý
10 g Petržel - nať
20 ml Šťáva citrónová
5 g Sůl
10 g Tymián čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 856 kcal
Kilojoule 3 583kJ
4% Sacharidy 14 g
79% Tuky 59 g
42% Sodík 849 mg
115% Bílkoviny 65 g

Soluňské kuře postup přípravy receptu:

1

Do pekáče dáme kuře a pečeme na olivovém oleji 20 minut na každých 500 g váhy v předehřáté troubě při 190 °C. Odebereme tuk a šťávu, přidáme na nudličky nakrájené papriky a pečeme dalších 20 minut.

2

Papriky a kuře vyndáme z pekáče a necháme je stát, aby mírně zchladly.

3

Marináda: smícháme olivový olej, med, citronovou šťávu, bylinky, podle chuti sůl a pepř.

4

Kuře zbavíme kostí a nakrájíme je na drobné nudličky. Vložíme je do marinády a promícháme. Přikryjeme a necháme úplně vychladnout.

5

Vychladlé maso dáme do středu talíře. Okraje obložíme olivami a paprikami. Podáváme při pokojové teplotě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept