Soluňské kuře - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Soluňské kuře
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 35015 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1,7 kg | Kuře |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
125 g | Olivy černé |
180 g | Paprika červená |
180 g | Paprika žlutá |
Marináda | |
---|---|
10 g | Bazalka |
2 polévková lžíce | Med včelí |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
3 g | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
20 ml | Šťáva citrónová |
5 g | Sůl |
10 g | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 255,0mg |
Draslík | 843,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 124,8mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kuře, Paprika červená, Paprika žlutá, Bazalka, Med včelí, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Olivy černé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Šťáva citrónová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Soluňské kuře postup přípravy receptu:
1 | Do pekáče dáme kuře a pečeme na olivovém oleji 20 minut na každých 500 g váhy v předehřáté troubě při 190 °C. Odebereme tuk a šťávu, přidáme na nudličky nakrájené papriky a pečeme dalších 20 minut. |
2 | Papriky a kuře vyndáme z pekáče a necháme je stát, aby mírně zchladly. |
3 | Marináda: smícháme olivový olej, med, citronovou šťávu, bylinky, podle chuti sůl a pepř. |
4 | Kuře zbavíme kostí a nakrájíme je na drobné nudličky. Vložíme je do marinády a promícháme. Přikryjeme a necháme úplně vychladnout. |
5 | Vychladlé maso dáme do středu talíře. Okraje obložíme olivami a paprikami. Podáváme při pokojové teplotě. |