Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 180 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 150 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 35016
Kategorie: Maso

Ingredience

3 ks Bobkový list
180 g Celer bulvový
1 ks Cibule
3 kg Husa domácí
3 ks Jablka
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
180 g Mrkev kořen
5 ks Nové koření celé
6 g Pepř černý celý
180 g Petržel kořen
1,2 l Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
0,5 kávová lžička Sůl
Na omáčku
70 g Cukr krupice
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
0,3 kávová lžička Sůl
250 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

84% Kalorie 1,658 kcal
Kilojoule 6 937kJ
9% Sacharidy 32 g
255% Tuky 191 g
20% Sodík 404 mg
110% Bílkoviny 62 g

Husa a la svíčková postup přípravy receptu:

1

Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na čtvrtky, cibuli nakrájíme nahrubo, jablka omyjeme, nakrájíme na čtvrtky a vykrájíme jádřince. Husu naporcujeme, osolíme a ze všech stran v kastrolu osmažíme na másle. Odstavíme, přidáme kořenovou zeleninu, cibuli, koření, zalijeme pivem a necháme pod poklicí do druhého dne v chladu.

2

Druhý den husu dusíme pod poklicí, až je maso téměř měkké. Husu vložíme do pekáče, přidáme jablka a pečeme v předehřáté troubě, až se utvoří křupavá kůrka.

3

Z omáčky vyjmeme kořenovou zeleninu a rozmixujeme ji v přecezené omáčce. Vmícháme smetanu, cukr, sůl a ocet a necháme provařit.

4

Hotovou omáčkou přeléváme porce upečené husy.

Poznámka

Jako přílohu volíme knedlíky a dušené zelí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept