Hovězí na fazolkách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí na fazolkách
Hovězí na fazolkách
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 35018 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
25 g | Bambusové výhonky konzervované |
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
225 g | Fazolky blanšírované |
450 g | Hovězí maso zadní |
1,3 dl | Hovězí vývar základní |
2 kávová lžička | Olej arašídový (podzemnicový) |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 polévková lžíce | Omáčka sójová |
25 g | Ořechy Kešu |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 kávová lžička | Solamyl - bramborový škrob |
1 špetka | Sůl |
2 kávová lžička | Víno rýžové čínské |
4 kávová lžička | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 65,3mg |
Draslík | 119,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,3mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bambusové výhonky konzervované, Česnek, Cibule, Hovězí vývar základní, Olej arašídový (podzemnicový), Olej rostlinný, Ořechy Kešu, Sůl, Víno rýžové čínské, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazolky blanšírované, Hovězí maso zadní, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Solamyl - bramborový škrob mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí na fazolkách postup přípravy receptu:
1 | Smícháme lžičku solamylu, lžíci sójové omáčky a podzemnicový olej a máme marinádu. |
2 | Hovězí maso pokrájíme na kousky, dáme do skleněné mísy a přelijeme maso marinádou, přikryjeme a necháme 30 minut v lednici marinovat. |
3 | V předehřátém woku rozehřejeme olej, přidáme rozetřený česnek, fazolky, pokrájenou cibuli, kešu oříšky a bambusové výhonky a smažíme 3 minuty. |
4 | Maso vyndáme z marinády, přidáme do woku a smažíme 4 minuty. V misce smícháme sójovou omáčku, rýžové víno a hovězí vývar. V další misce smícháme solamyl s vodou a přidáme do směsi se sójovou omáčkou, vínem a vývarem. |
5 | Směs vlijeme do woku a přivedeme k varu. Mícháme, dokud nezhoustne. Chvilinku povaříme, osolíme, opepříme a podáváme. |