Recept

Olomoucké tvarůžky v bramboráku

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 35019
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

800 g Brambory
8 stroužek Česnek
2 polévková lžíce Majoránka
7 polévková lžíce Mouka polohrubá
0,5 l Olej slunečnicový
2 kávová lžička Pepř černý mletý
250 g Smetana 33% (šlehačka)
2 kávová lžička Sůl
200 g Sýr Eidam cihla 30%
300 g Sýr Tvarůžky
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 388 kcal
Kilojoule 1 625kJ
5% Sacharidy 18 g
33% Tuky 24 g
12% Sodík 236 mg
45% Bílkoviny 26 g

Olomoucké tvarůžky v bramboráku postup přípravy receptu:

1

Oloupané brambory nastrouháme na struhadle do větší mísy. Přidáme majoránku, smetanu, sůl a pepř. Žloutky dobře promícháme s prolisovaným česnekem a vlijeme do bramborové směsi, přisypeme mouku a vše smícháme. Z bílku vyšleháme tuhý sníh, který přidáme do surovin v míse.

2

Na pánvi rozpálíme olej, naběračkou naléváme těsto a smažíme, ale jen z jedné strany. Přesně stejně usmažíme další bramborák. Pečeme až do spotřebování připraveného těsta.

3

Sýr a tvarůžky nastrouháme na širším struhadle. Vezmeme jeden bramborák, na neopečenou stranu dáme nastrouhaný sýr s tvarůžky a přikryjeme druhým bramborákem, opět s neopečenou stranou. Spojené a naplněné bramboráky trochu přimáčkneme k sobě, aby zůstaly lépe spojené a dáme do fritézy dopéct.

Poznámka

Bramboráky podáváme na nahřátém talíři s trochou ostrého kečupu, anebo s kysaným zelím.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept