Salát s fazolemi, fazolkami, tuňákem a olivami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát s fazolemi, fazolkami, tuňákem a olivami
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 3502 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
400 g | Fazole bílé |
400 g | Fazolové lusky zelené |
75 g | Olivy černé |
500 ml | Omáčka rajčatová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
40 g | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
400 g | Tuňák v oleji |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 76g |
---|---|
Cholesterol | 18,0mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 42g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,5mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Fazole bílé, Fazolové lusky zelené, Omáčka rajčatová, Sůl, Tuňák v oleji mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olivy černé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát s fazolemi, fazolkami, tuňákem a olivami postup přípravy receptu:
1 | Zelené fazolky krátce povaříme, smícháme s bílými fazolemi z konzervy, olivami, tuňákem z konzervy, rajčatovou omáčkou, nasekanou petrželí, solí a pepřem. |
2 | Vše důkladně promícháme a salát podáváme s pečivem. |