Jednoduchý recept

Koláč hovězí s mrkví

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (30%)
ID receptu: 35020
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

675 g Brambory
1 ks Celer - nať
1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
450 g Hovězí maso mleté
3 dl Hovězí vývar základní
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Mléko nízkotučné
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
2 ks Mrkev kořen
1 kávová lžička Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Petržel - nať
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
1 kávová lžička Sůl
1,5 l Voda pitná
1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 403 kcal
Kilojoule 1 686kJ
10% Sacharidy 35 g
249% Tuky 187 g
26% Sodík 516 mg
57% Bílkoviny 32 g

Koláč hovězí s mrkví postup přípravy receptu:

1

Ve velké pánvi smažíme bez tuku mleté hovězí maso cca 4 minuty. Přidáme pokrájenou cibuli, česnek a smažíme 5 minut. Přidáme mouku a minutu smažíme. Vmícháme hovězí vývar, rajčatový protlak, lžíci petrželky, vorčestr a celer. Osolíme, opepříme, přivedeme směs k varu a vaříme 25 minut. Poté přemístíme do zapékací mísy.

2

V hrnci s vařící vodou povaříme brambory a mrkev 10 minut. Obě ingredience scedíme a poté rozmačkáme na kaši. Přidáme do kaše máslo, mléko, zbývající petrželku a přemístíme do zapékací mísy na masovou směs, abychom ji úplně zakryli.

3

Pečeme v předehřáté troubě 45 minut. Podáváme horké.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept