Koláč hovězí s mrkví - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koláč hovězí s mrkví
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 75 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 35020 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
675 g | Brambory |
1 ks | Celer - nať |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
450 g | Hovězí maso mleté |
3 dl | Hovězí vývar základní |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Mléko nízkotučné |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
2 ks | Mrkev kořen |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 kávová lžička | Sůl |
1,5 l | Voda pitná |
1 polévková lžíce | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 81,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Hovězí maso mleté, Hovězí vývar základní, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Máslo čerstvé, Mléko nízkotučné, Mouka pšeničná hladká, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Protlak rajčatový, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koláč hovězí s mrkví postup přípravy receptu:
1 | Ve velké pánvi smažíme bez tuku mleté hovězí maso cca 4 minuty. Přidáme pokrájenou cibuli, česnek a smažíme 5 minut. Přidáme mouku a minutu smažíme. Vmícháme hovězí vývar, rajčatový protlak, lžíci petrželky, vorčestr a celer. Osolíme, opepříme, přivedeme směs k varu a vaříme 25 minut. Poté přemístíme do zapékací mísy. |
2 | V hrnci s vařící vodou povaříme brambory a mrkev 10 minut. Obě ingredience scedíme a poté rozmačkáme na kaši. Přidáme do kaše máslo, mléko, zbývající petrželku a přemístíme do zapékací mísy na masovou směs, abychom ji úplně zakryli. |
3 | Pečeme v předehřáté troubě 45 minut. Podáváme horké. |