Hovězí ražniči s olivami a rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí ražniči s olivami a rajčaty
Hovězí ražniči s olivami a rajčaty
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 35022 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
0,5 ks | Cibule červená |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
450 g | Hovězí maso zadní |
1 polévková lžíce | Ocet Sherry |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1,5 dl | Olej rostlinný |
32 ks | Olivy zelené |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
6 ks | Rajčata |
16 ks | Rajčata Cherry |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 65,3mg |
Draslík | 604,6mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 46,6mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva, Olej rostlinný, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Hovězí maso zadní, Ocet Sherry, Olej olivový, Olivy zelené, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Rajčata Cherry mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Hovězí ražniči s olivami a rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Hovězí maso nakrájíme na 24 stejně velkých kusů. Napícháme je na 8 dřevěných grilovacích jehel střídavě s cherry rajčaty a polovinou zelených oliv. |
2 | Připravíme si omáčku smícháním olivového oleje, sherry octa, soli, pepře a rozetřeného stroužku česneku. |
3 | Na pánvičce rozehřejeme lžíci oleje a osmažíme pokrájenou cibuli a česnek. Přidáme rajčata a olivy a smažíme 3 minuty. Přidáme petrželku, citronovou šťávu a udržujeme teplé. Použijeme jako přílohu. |
4 | Kebaby grilujeme na olejem potřeném rožni či mřížce cca 10 minut. Potíráme je a často obracíme. |
5 | Podáváme s rajčatovou přílohou. |