Recept

Teplý kuřecí salát s mangem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 35024

Ingredience

1 ks Avokádo
600 g Kuřecí prsa
1 ks Mango
5 g Paprika mletá sladká
4 polévková lžíce Rum
200 g Salát hlávkový
30 g Řeřicha
Marináda
2 polévková lžíce Balsamico ocet
10 g Chilli paprička
2 polévková lžíce Citronová šťáva
0,3 kávová lžička Kmín drcený
2 polévková lžíce Olej olivový
1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
1 kávová lžička Sůl
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 351 kcal
Kilojoule 1 470kJ
5% Sacharidy 17 g
20% Tuky 15 g
19% Sodík 378 mg
61% Bílkoviny 35 g

Teplý kuřecí salát s mangem postup přípravy receptu:

1

Marináda: smícháme olej, citronovou šťávu, ocet, papriku, chilli, česnek, kmín a podle chuti sůl.

2

Kuřecí maso promícháme s marinádou, přikryjeme a necháme několik minut marinovat.

3

Čtyři talíře vyložíme salátovými listy a řeřichou, na ně poklademe plátky avokáda a manga.

4

Pánev rozehřejeme a vyklopíme na ni hranolky kuřecího masa s marinádou. Za stálého míchání zprudka 5–6 minut dozlatova smažíme, maso musí být dobře propečené.

5

Vyjmeme z pánve kuřecí maso a vyrovnáme je na plátky manga a avokáda.

6

Pánev vrátíme na oheň a přilijeme rum. Asi minutu jej necháme bublat a stále mícháme, aby se rozpustily všechny připečeniny. Horkou rumovou šťávou polijeme porce masa, mírně posypeme paprikou a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept