Teplý kuřecí salát s mangem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Teplý kuřecí salát s mangem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 35024 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Avokádo |
600 g | Kuřecí prsa |
1 ks | Mango |
5 g | Paprika mletá sladká |
30 g | Řeřicha |
4 polévková lžíce | Rum |
200 g | Salát hlávkový |
Marináda | |
---|---|
2 polévková lžíce | Balsamico ocet |
2 stroužek | Česnek |
10 g | Chilli paprička |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
0,3 kávová lžička | Kmín drcený |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 96,0mg |
Draslík | 975,0mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 45,0mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,0mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Avokádo, Mango, Paprika mletá sladká, Řeřicha, Rum, Balsamico ocet, Česnek, Chilli paprička, Citronová šťáva, Kmín drcený, Paprika mletá sladká, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Salát hlávkový, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Teplý kuřecí salát s mangem postup přípravy receptu:
1 | Marináda: smícháme olej, citronovou šťávu, ocet, papriku, chilli, česnek, kmín a podle chuti sůl. |
2 | Kuřecí maso promícháme s marinádou, přikryjeme a necháme několik minut marinovat. |
3 | Čtyři talíře vyložíme salátovými listy a řeřichou, na ně poklademe plátky avokáda a manga. |
4 | Pánev rozehřejeme a vyklopíme na ni hranolky kuřecího masa s marinádou. Za stálého míchání zprudka 5–6 minut dozlatova smažíme, maso musí být dobře propečené. |
5 | Vyjmeme z pánve kuřecí maso a vyrovnáme je na plátky manga a avokáda. |
6 | Pánev vrátíme na oheň a přilijeme rum. Asi minutu jej necháme bublat a stále mícháme, aby se rozpustily všechny připečeniny. Horkou rumovou šťávou polijeme porce masa, mírně posypeme paprikou a servírujeme. |