Recept

Slaninové válečky se švestkami a datlemi

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (52%)
ID receptu: 35025

Ingredience

10 dkg Anglická slanina
30 ks Datle sušené bezpeckaté
30 ks Mandle loupané
2 kávová lžička Paprika mletá uzená
10 dkg Slanina vepřová
100 g Sýr Čedar
275 ml Víno portské
30 ks Švestky sušené vypeckované

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 207 kcal
Kilojoule 867kJ
2% Sacharidy 7 g
19% Tuky 14 g
11% Sodík 230 mg
10% Bílkoviny 6 g

Slaninové válečky se švestkami a datlemi postup přípravy receptu:

1

Sušené švestky opláchneme horkou vodou, osušíme a místo pecek vložíme mandle. Naskládané do misky je zalijeme portským vínem a dáme je marinovat (nejméně půl hodiny, ale můžeme je nechat i přes noc). Všechny takto připravené švestky ovineme plátky sušené slaniny a upevníme párátkem.

2

Sýr nakrájíme na malé kostičky, které vkládáme do datlí. Plátky anglické slaniny poprášíme z jedné strany paprikou a tou samou stranou ovineme každou datli a zajistíme párátkem.

3

Datle i švestky naskládáme na plech s pečicím papírem a dáme na 6 až 10 minut do trouby rozpálené na 220°C. Slanina musí získat zlatou barvu a měla by být krásně křupavá. Po vyjmutí plechu z trouby vyndáme párátka a necháme vychladnout.

Poznámka

Sýr čedar lze nahradit sýrem pecorina nebo manchego.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept