Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 160 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 35026
Kategorie: Maso

Ingredience

2 kg Kuře
60 g Máslo čerstvé
0,8 polévková lžíce Pepř černý mletý
125 g Pistácie
1 polévková lžíce Sůl
80 g Šunka dušená
600 ml Vývar drůbeží
Nádivka
2 stroužek Česnek
400 g Játra kuřecí
4 polévková lžíce Koňak Armaňak
0,8 kávová lžička Pepř černý mletý
50 g Šalotka
10 g Šalvěj čerstvá
2 kávová lžička Skořice mletá
250 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
20 g Tymián čerstvý
5 g Vepřový bok
10 g Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 810 kcal
Kilojoule 3 391kJ
2% Sacharidy 8 g
75% Tuky 56 g
42% Sodík 838 mg
93% Bílkoviny 52 g

Kuřecí závin postup přípravy receptu:

1

Nádivka: Bůček nakrájíme na kousky velké 5 mm a dáme je do mísy.

2

Kuřecí játra, slaninu, šalotky, česnek a koňak dohladka rozmixujeme.

3

Směs dáme do mísy, přidáme tymián, šalvěj, zázvor, skořici, osolíme a opepříme. Nádivku zamícháme.

4

Vykostěné kuře vložíme mezi větší mikrotenový sáček a paličkou na maso rozklepeme na stejnoměrnou tloušťku.

5

Na maso dáme polovinu nádivky, plátky šunky, posypeme oříšky, přidáme zbytek nádivky. Zavineme a omotáme nití.

6

Změklým máslem potřeme povrch a silně jej osolíme a opepříme.

7

Závin zabalíme dobře do alobalu, konce svážeme a vložíme na pekáč s roštem.

8

Přivedeme k varu vývar a závin jím na pekáči přelijeme. Pečeme asi 2 hodiny v předehřáté troubě při 160 °C (plyn 3), během pečení jej podle potřeby podléváme vývarem.

9

Odstraníme fólii a závin necháme vychladnout. Přikryjeme jej a dáme přes noc chladit. Před podáváním jej pokrájíme na proužky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept