Kuřecí závin - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 160 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí závin
Celkový čas: | 160 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 35026 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 kg | Kuře |
60 g | Máslo čerstvé |
0,8 polévková lžíce | Pepř černý mletý |
125 g | Pistácie |
1 polévková lžíce | Sůl |
80 g | Šunka dušená |
600 ml | Vývar drůbeží |
Nádivka | |
---|---|
2 stroužek | Česnek |
400 g | Játra kuřecí |
4 polévková lžíce | Koňak Armaňak |
0,8 kávová lžička | Pepř černý mletý |
50 g | Šalotka |
10 g | Šalvěj čerstvá |
2 kávová lžička | Skořice mletá |
250 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
20 g | Tymián čerstvý |
5 g | Vepřový bok |
10 g | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 316,6mg |
Draslík | 715,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,4mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kuře, Pistácie, Sůl, Česnek, Játra kuřecí, Šalotka, Šalvěj čerstvá, Skořice mletá, Slanina vepřová, Sůl, Tymián čerstvý, Vepřový bok, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Šunka dušená, Vývar drůbeží, Koňak Armaňak, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí závin postup přípravy receptu:
1 | Nádivka: Bůček nakrájíme na kousky velké 5 mm a dáme je do mísy. |
2 | Kuřecí játra, slaninu, šalotky, česnek a koňak dohladka rozmixujeme. |
3 | Směs dáme do mísy, přidáme tymián, šalvěj, zázvor, skořici, osolíme a opepříme. Nádivku zamícháme. |
4 | Vykostěné kuře vložíme mezi větší mikrotenový sáček a paličkou na maso rozklepeme na stejnoměrnou tloušťku. |
5 | Na maso dáme polovinu nádivky, plátky šunky, posypeme oříšky, přidáme zbytek nádivky. Zavineme a omotáme nití. |
6 | Změklým máslem potřeme povrch a silně jej osolíme a opepříme. |
7 | Závin zabalíme dobře do alobalu, konce svážeme a vložíme na pekáč s roštem. |
8 | Přivedeme k varu vývar a závin jím na pekáči přelijeme. Pečeme asi 2 hodiny v předehřáté troubě při 160 °C (plyn 3), během pečení jej podle potřeby podléváme vývarem. |
9 | Odstraníme fólii a závin necháme vychladnout. Přikryjeme jej a dáme přes noc chladit. Před podáváním jej pokrájíme na proužky. |