Pečené čtverečky se sýrem a slaninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené čtverečky se sýrem a slaninou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 35027 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
0,5 kávová lžička | Chilli paprička sušená |
4 ks | Chilli paprička zelená |
400 g | Sýr Čedar |
400 g | Sýr ementálského typu |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 857,3mg |
---|---|
Cholesterol | 61,0mg |
Draslík | 79,0mg |
Vláknina | 86,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Chilli paprička sušená, Sýr Čedar mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chilli paprička zelená, Sýr ementálského typu mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené čtverečky se sýrem a slaninou postup přípravy receptu:
1 | Malý pekáček vyložíme slaninou. Sýry čedar i ementál nastrouháme nahrubo, promícháme je s čerstvými chilli papričkami bez semínek a nakrájenými na nudličky i s drcenou sušenou chilli papričkou a rozprostřeme na slaninu. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 25 až 30 minut, aby se sýr rozpustil a na povrchu mírně zezlátl. |
2 | Chvíli potom, co vyjmeme pekáček z trouby, slijeme opatrně co nejvíce vypečeného tuku. Sýr se slaninou necháme v pekáčku přes noc vychladnout, potom ho vyklopíme a nakrájíme na úhledné čtverečky. |
Poznámka
Můžeme použít i jiný sýr, ale měl by mít aspoň 45 % tuku v sušině, aby se dobře rozpouštěl. Nemusíme se bát chilli, protože sýr a pečení pálivost utlumí.