Recept

Krůtí prsa v žampionové omáčce

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 35028

Ingredience

120 g Cibule
600 g Krůtí prsa
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
30 g Máslo čerstvé
20 g Pažitka
5 g Pepř černý mletý
60 g Slanina vepřová
150 g Smetana zakysaná 14%
5 g Sůl
150 ml Vývar drůbeží
250 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 468 kcal
Kilojoule 1 958kJ
4% Sacharidy 13 g
32% Tuky 24 g
41% Sodík 820 mg
70% Bílkoviny 40 g

Krůtí prsa v žampionové omáčce postup přípravy receptu:

1

Rozehřejeme v pánvi máslo. Když začne pěnit, přidáme nudličky krůtího masa a zprudka je 5 minut smažíme, průběžně promícháváme. Děrovanou naběračkou potom maso vyjmeme a udržujeme teplé.

2

Na pánvi vyškvaříme slaninu a zpěníme na ní nakrájenou cibuli. Přidáme půlky žampionů a společně asi 5 minut podusíme. Potom zaprášíme moukou a krátce osmahneme, průběžně promícháváme.

3

Přilijeme vývar, mícháme a vaříme nejméně 10 minut. Do omáčky vložíme opečené maso a zvolna upravujeme, aby se maso dobře prohřálo. Osolíme a opepříme.

4

Přidáme zakysanou smetanu a už jen prohřejeme. Servírujeme posypané nasekanou pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept