Recept

Bramborová omeleta s uzeným masem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 35029
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

600 g Brambory vařené
10 g Máslo čerstvé
300 g Moravské uzené maso
2 dl Olej slunečnicový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2 dl Smetana 16% (pochoutková)
1 kávová lžička Sůl
200 g Sýr Eidam cihla 30%
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 464 kcal
Kilojoule 1 943kJ
6% Sacharidy 22 g
36% Tuky 27 g
21% Sodík 411 mg
51% Bílkoviny 28 g

Bramborová omeleta s uzeným masem postup přípravy receptu:

1

Vařené brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka silná 1 cm a na pánvi na rozpáleném oleji dorůžova opečeme. Opečené brambory dáváme hned na máslem vymazaný plech, následně je osolíme a opepříme.

2

Uzené maso nakrájíme na tenké plátky a skládáme je na opečené brambory. Zalijeme smetanou a rozšlehanými vejci.

3

Vložíme do rozehřáté trouby a zapečeme přibližně 20 minut.

4

Ještě horkou omeletu posypeme nastrouhaným sýrem.

Poznámka

Omeletu naporcujeme, na každou porci dáme kousek másla a posypeme sladkou červenou paprikou. Podáváme na nahřátém talíři.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept