Bramborová omeleta s uzeným masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborová omeleta s uzeným masem
Bramborová omeleta s uzeným masem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 35029 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
600 g | Brambory vařené |
10 g | Máslo čerstvé |
300 g | Moravské uzené maso |
2 dl | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 dl | Smetana 16% (pochoutková) |
1 kávová lžička | Sůl |
200 g | Sýr Eidam cihla 30% |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 181,3mg |
Draslík | 369,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,4mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Olej slunečnicový, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Moravské uzené maso, Pepř černý mletý, Smetana 16% (pochoutková), Sýr Eidam cihla 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborová omeleta s uzeným masem postup přípravy receptu:
1 | Vařené brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka silná 1 cm a na pánvi na rozpáleném oleji dorůžova opečeme. Opečené brambory dáváme hned na máslem vymazaný plech, následně je osolíme a opepříme. |
2 | Uzené maso nakrájíme na tenké plátky a skládáme je na opečené brambory. Zalijeme smetanou a rozšlehanými vejci. |
3 | Vložíme do rozehřáté trouby a zapečeme přibližně 20 minut. |
4 | Ještě horkou omeletu posypeme nastrouhaným sýrem. |
Poznámka
Omeletu naporcujeme, na každou porci dáme kousek másla a posypeme sladkou červenou paprikou. Podáváme na nahřátém talíři.