Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 35030

Ingredience

1200 g Krůtí prsa
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
3 g Pepř černý mletý
5 g Sůl
300 ml Vývar drůbeží
30 g Řeřicha
Marináda
60 g Cibule
10 g Citronová kůra
40 ml Citronová šťáva
10 g Estragon
3 polévková lžíce Olej slunečnicový
10 g Tymián čerstvý
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 629 kcal
Kilojoule 2 633kJ
2% Sacharidy 7 g
37% Tuky 28 g
45% Sodík 902 mg
121% Bílkoviny 68 g

Krůtí prsa na česneku postup přípravy receptu:

1

Marináda: smícháme slunečnicový olej, citronovou kůru a šťávu, cibuli, drcený česnek, nasekaný estragon a tymián. Krůtí prsa marinádou obalíme, přikryjeme a necháme 8 hodin v chladničce marinovat. Občas je obrátíme.

2

Maso osolíme, opepříme a dáme na pekáč, přecedíme marinádu a maso s ní podlijeme. Přikryjeme alobalem a 60 minut pečeme v předehřáté troubě při 190 °C. Po 20 minutách pečení odstraníme fólii, aby se krůta opekla pěkně dohněda.

3

Do nejsilnějších částí zapíchneme jehlici. Vytéká-li čirá šťáva, je maso propečené. Vyjmeme je z pekáče a během přípravy šťávy je udržujeme teplé.

4

Pekáč postavíme na oheň, výpek zaprášíme moukou a dobře ji provaříme. Přilijeme vývar a nejméně 3 minuty povaříme.

5

Krůtu ozdobíme řeřichou, šťávu podáváme zvlášť.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept