Krůtí prsa na česneku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krůtí prsa na česneku
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 35030 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1200 g | Krůtí prsa |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 g | Pepř černý mletý |
30 g | Řeřicha |
5 g | Sůl |
300 ml | Vývar drůbeží |
Marináda | |
---|---|
1 stroužek | Česnek |
60 g | Cibule |
10 g | Citronová kůra |
40 ml | Citronová šťáva |
10 g | Estragon |
3 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
10 g | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 195,0mg |
Draslík | 997,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,8mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Krůtí prsa, Řeřicha, Sůl, Česnek, Cibule, Citronová kůra, Citronová šťáva, Estragon, Olej slunečnicový, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krůtí prsa na česneku postup přípravy receptu:
1 | Marináda: smícháme slunečnicový olej, citronovou kůru a šťávu, cibuli, drcený česnek, nasekaný estragon a tymián. Krůtí prsa marinádou obalíme, přikryjeme a necháme 8 hodin v chladničce marinovat. Občas je obrátíme. |
2 | Maso osolíme, opepříme a dáme na pekáč, přecedíme marinádu a maso s ní podlijeme. Přikryjeme alobalem a 60 minut pečeme v předehřáté troubě při 190 °C. Po 20 minutách pečení odstraníme fólii, aby se krůta opekla pěkně dohněda. |
3 | Do nejsilnějších částí zapíchneme jehlici. Vytéká-li čirá šťáva, je maso propečené. Vyjmeme je z pekáče a během přípravy šťávy je udržujeme teplé. |
4 | Pekáč postavíme na oheň, výpek zaprášíme moukou a dobře ji provaříme. Přilijeme vývar a nejméně 3 minuty povaříme. |
5 | Krůtu ozdobíme řeřichou, šťávu podáváme zvlášť. |