Pohankové placičky s červeným zelím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pohankové placičky s červeným zelím
Pohankové placičky s červeným zelím
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 35031 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 ks | Cibule |
2 kávová lžička | Cukr krupice |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
0,5 kávová lžička | Sůl mořská |
1 dl | Voda pitná |
600 g | Zelí hlávkové červené |
placky | |
---|---|
3 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Majoránka |
6 dl | Mléko polotučné |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Pepř bílý |
150 g | Pohanka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
3 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 82,2mg |
Draslík | 442,7mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 88,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Cukr krupice, Sádlo škvařené, Voda pitná, Zelí hlávkové červené, Česnek, Majoránka, Pepř bílý, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Sůl mořská, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pohanka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pohankové placičky s červeným zelím postup přípravy receptu:
1 | Červené zelí očistíme a jemně nakrájíme. Oloupanou cibuli drobně pokrájíme. |
2 | V hrnci rozpálíme sádlo a na něm zpěníme cibuli, pak na ni dáme pokrájené zelí, posypeme mořskou solí, cukrem, pepřem, promícháme, přidáme bobkový list, podlijeme 1 dl vody a pod pokličkou dusíme přibližně 10-15 minut. |
3 | Pohanku promyjeme v sítu pod tekoucí vodou, dáme do hrnce s 2-3 dl vody, osolíme a přivedeme k varu, vaříme 5-7 minut. Nemícháme a vaříme do doby, až se všechna voda vyvaří. |
4 | Postupně vmícháme do pohanky horké mléko (přibližně 4-6 dl), abychom vytvořili kaši. Pohanka bude mléko postupně pohlcovat. Když už pohanka mléko nevstřebává, přestaneme mléko přidávat a ještě naposledy promícháme. |
5 | Přidáme do ní rozetřený česnek, pepř, majoránku, vejce a hladkou mouku. |
6 | Z těsta uděláme bochánky na plech vyložený pečicím papírem, rozetřeme je na placky a upečeme v předem vyhřáté troubě. Pečeme při 180 °C přibližně 20 -25 minut. |
7 | Upečené placky podáváme s dušeným červeným zelím. |